For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

Waarom nu ook een grabyourbike.nl?

Er zijn namelijk al zoveel sites waar zakelijke en particuliere aanbieders goederen en diensten aanbieden. Waarom zou deze site dan toch nog een toevoeging kunnen zijn in alle virtuele mogelijkheden die voor het grijpen liggen? Omdat grabyourbike.nl merkt dat de fiets steeds prominenter ons leven binnen fietst.

Er zijn zoveel soorten fietsen dat je al vanaf een jaar of 3 kunt starten met fietsen op een 3-wieler of loopfiets. Zo is er voor iedere levensfase een fiets. Daar waar je vroeger kon kiezen uit een oma-, dames of herenfiets is nu de keuze gigantisch als je kijkt naar wat voor soort fietsen er allemaal te koop zijn.

Wij van grabyourbike.nl willen met deze site gaan proberen een zo volledig mogelijk “overzicht” te bieden in deze enorme “fietsenwereld”.

Geloof je ons als we zeggen dat er juweeltjes bestaan waar je fietsershart sneller van gaat kloppen? Zo kunt je met behulp van de zoekfilters kijken welke fiets het beste bij je past. Waarvoor wil je de fiets gebruiken? Is het voor woon- werkverkeer of wil je een zo licht mogelijke racefiets om eens flink wat kilometertjes te maken. Heb je een voorkeur voor een merk of een bepaald schakelsysteem? We trachten zoveel mogelijk “up to date” te blijven op alle vlakken.

Maar zo belangrijk als wij het vinden om een hoge kwalitatieve site aan te bieden, vinden wij ook privacy belangrijk. Eventueel betalingsverkeer moet met de beste security-mogelijkheden gewaarborgd blijven.

Heb je ideeën, tips, vragen, verbeteringen… etc. dan horen wij die graag. Zonder jou is er geen grabyourbike.nl. Grabyourbike.nl wordt DE plek waar fiets en fietser elkaar ontmoeten. Waar je fietshart sneller gaat kloppen.

GRIJP die droomfiets!

Wie weet gaan jullie samen mooie ritten tegenmoet.

Maar grabyourbike.nl is meer… Als ik praat over JULLIE SAMEN bedoel ik iedereen die graag wil fietsen/sporten. Jong of oud, rijk of arm, ziek of gezond. Maar helaas lijkt dit een Utopie!

Er is in dit “rijke” land ook een groep mensen die kampen met psychische problemen. Dit is niks nieuws. Wat wel nieuw is, is dat men erachter is gekomen dat bepaalde psychische aandoeningen verband houden met je verleden oftewel kindertijd. Een verleden waarbij kinderen door hun ouders van jongs af aan stelselmatig geestelijk en lichamelijk zijn mishandeld of verwaarloosd.

In Amerika zijn er veel studies en onderzoeken gedaan bij mensen die niet een rugzakje maar een hele backpack met zich meezeulen. Ze worden van het kastje naar de muur gestuurd. Dit omdat vaak sprake is van comorbiditeit (meerdere aandoening tegelijk als enkel en alleen bijvoorbeeld een verslaving, depressie of angststoornis etc.). Deze mensen kampen met “de late effecten van vroegkinderlijke chronische traumatisering”. Men is er ook nog steeds niet helemaal over uit hoe men deze aandoening moet benoemen. Is er sprake van een complexe vorm van PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis) of van Complex Trauma? Maar wat is dat dan: Complex Trauma? Één ding is wel heel duidelijk, de effecten van een niet veilige kindertijd spelen door in je gehele leven. Niet alleen mentaal maar ook fysiek laat deze problematiek zijn diepe sporen na. Ik durf te zeggen dat dit misschien wel de ergste vorm van geestelijke lijden is.

Naar mijn mening is het noodzakelijk dat hier zo snel mogelijk veel meer aandacht aan wordt besteed. Want velen zakken door de zwaarte van hun backpack/verleden door de knieën. Vaak worden ze niet gelooft omdat het soms zo extreem en ondenkbaar is, dat mensen afhaken. Wat overblijft is pijn en eenzaamheid. Als er niet gauw meer aandacht voor deze complexe problematiek komt, zullen deze mensen steeds meer vereenzamen met alle gevolgen van dien.

Het zal u niet verbazen dat ik één van “de slachtoffers” van Complex Trauma ben. Misschien denkt u dat het dus allemaal wel meevalt als je uiteindelijk in staat bent twee websites namelijk grabyourbike.nl en complextraumacentrum.nl te beheren. Ik kan u verzekeren dat het niet meevalt en ik zonder mijn behandelaren en vriend dit nu niet zou kunnen doen. Ook ik heb nog niet de juiste behandeling gehad die ervoor zorgt dat “mijn demonen” minder opdringerig zijn. Iedere dag is een uitdaging. Het begint al bij het opstaan. Heb je veel nachtmerries gehad of niet? Dit kan je lichaam je meteen vertellen als je je ogen opendoet. Als alles je pijn doet en je het gevoel hebt onder een brug geslapen te hebben, dan was het “een drukke nacht”.

Daarna begint je dag en is het afhankelijk wat er die dag op je pad komt. Zijn er “prikkels” die je terugdrijven naar iets in je verleden? Leidt dit naar nog meer herinneringen zodat het uiteindelijk een soort sneeuwbaleffect en één chaos in je hoofd wordt? Vaak denk ik: ik kan niet meer, waarom ben ik in godsnaam nog hier?
Ik heb nog steeds dat ene doel voor ogen en dat is bekendheid geven aan een afschuwelijke psychische aandoening namelijk COMPLEX TRAUMA!

Er is een website met de naam complextraumacentrum.nl. Deze website valt onder het beheer van een stichting en is niet alleen bedoeld voor iedereen die deze problematiek heeft of kent. Mijn hoop is dat er gewoon mensen naar de website gaan omdat ze ineens het woord Complex Trauma tegenkomen en de website bezoeken omdat ze nieuwsgierig zijn wat dit is/betekent. Hoe nieuwsgieriger hoe beter!

De website moet dus voor iedereen toegankelijk/laagdrempelig zijn. Voor eenieder die iets zoekt, wil weten, wil achterlaten, wil delen…….etc. Waar we dus op alle facetten willen inspelen op deze problematiek. Want grabyourbike.nl heeft een doel namelijk ieder jaar een deel van de winst doneren aan deze stichting. Met dit geld wordt de website bekostigd maar wat veel belangrijker is: mensen met deze problematiek virtueel bij elkaar brengen om hun zo minder eenzaam te laten voelen. Aandacht krijgen van welke kant dan ook, goede initiatieven sponsoren die mee willen helpen om deze problematiek zo snel mogelijk steeds meer bekendheid te geven. Zodat er behandelplaatsen komen waar mensen klaar staan om de zware backpack van je over te nemen en dat je na een gerichte behandeling met een zo klein mogelijke rugzak naar buiten stapt.

Mijn hart ligt bij de mensen die niet weten wat “leven” is.

Ik wil ondernemen met mijn hoofd maar OOK met mijn hart!

Marsha

Top