For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

Veelgestelde vragen

Veiligheidswaarschuwingen

 • Wat is phishing?

  Heb je een verdachte mail ontvangen? Klik dan niet op de link en geef geen persoonlijke gegevens of wachtwoorden. De mail komt niet van Grabyourbike.nl, je hebt te maken met phishing.  Phishing is het vissen naar persoonlijke gegevens zoals wachtwoorden en bankrekeningnummers. Dit gebeurt op verschillende manieren, bijvoorbeeld via sms, e-mail en nep websites.

 • Hoe herken je phishing berichten?

  • Je wordt verzocht om op een link te klikken. Je komt dan op een nep website, waar je gevraagd wordt in te loggen. Deze nep website lijkt soms precies op de site waar je bekend mee bent. • In phishing e-mails spelen fraudeurs vaak in op je angst om opgelicht te worden, je account kwijt te raken of op een andere dringende redenen om zo snel mogelijk te reageren. • In phishing e-mails staat vaak een verzoek om persoonsgegevens in te vullen.  Die moeten om de één of andere reden zogenaamd 'bijgewerkt' of 'geverifieerd' worden. Een phishing e-mail bevat vaak tekst die door een vertaalcomputer is gehaald en heeft daarom vaak spelfouten of vreemd klinkende zinnen.

 • Wat kun je zelf doen?

  • Bescherm je wachtwoord en vertrouw deze aan niemand toe. • Gebruik voor al jouw online accounts unieke wachtwoorden. Dus zorg ervoor dat je Grabyourbike.nl wachtwoord bijvoorbeeld niet hetzelfde is als het wachtwoord van je e-mailaccount. • Grabyourbike.nl stuurt geen e-mails waarin er naar je wachtwoord wordt gevraagd en of met het verzoek je e-mailadres te wijzigen. • Grabyourbike.nl vraagt niet om creditcard- of bankgegevens per e-mail.

 • Hoe kun je phishing melden bij Grabyourbike.nl?

  Je kunt phishing melden via <a href="mailto:info@grabyourbike.nl">info@grabyourbike.nl</a>. Vermeld in je bericht de URL van een phishing site uit de verdachte mail of stuur als bijlage het hele bericht mee.

 • Wat doet Grabyourbike.nl om je account te beveiligen?

  Grabyourbike.nl hecht veel waarde aan de veiligheid van de gegevens van onze adverteerders. Mocht het zo zijn dat je vermoedt dat anderen ongeoorloofd toegang hebben tot jouw account of gegevens op Grabyourbike.nl, dan raden wij je aan je wachtwoord te wijzigen via ‘Mijn Grabyourbike.nl’. Mocht je daarnaast aanwijzingen hebben dat handelingen zijn gepleegd onder/via je account of je naam, dan adviseren wij je dit bij ons kenbaar te maken zodat nodige maatregelen getroffen kunnen worden om misbruik van je account of gegevens zoveel mogelijk te minimaliseren. Beschik je over gegevens waarmee je kunt aantonen dat er een misdrijf is gepleegd met je gegevens, dan adviseren wij hier altijd aangifte van te doen bij de Politie.

 1. Bewaar je wachtwoord op een veilige plaats
 2. Medewerkers van Grabyourbike.nl zullen nooit naar je wachtwoord vragen
 3. Gebruik geen standaard wachtwoord, maar met minimaal 8 tekens, waaronder 1 hoofdletter en 1 cijfer
Top